Painavaa asiaa työturvallisuudesta!

Rakentamisen päätoimialan työpaikkatapaturmien lukumäärä sekä taajuus ovat laskeneet jo useita vuosia. Järjestäytyneiden, suurimpien rakennusliikkeiden osuus alan työpaikkatapaturmista on pieni, vaikka näiden yritysten osuus rakentamisesta on huomattavan suuri.

Tapaturmattomuuteen on tehty järjestelmällisesti työt vuodesta 1991 alkaneella kampanjoinnilla, jolloin liiton Lounais-Suomen piiri käynnisti ensimmäisen alueellisen työturvallisuuskilpailun. Tämän jälkeen näitä alueellisia kilpailuja on järjestetty yhteistyössä Rakennusliiton ja työsuojeluviranomaisten kanssa vuosittain eri puolilla Suomea ja parina viime vuonna myös valtakunnallisena. Tämä kampanjointimuoto on sitten levinnyt mm. kattourakoitsijoille sekä betonitoimi- ja asfalttialalle. Tämän lisäksi 10 vuoden ajan on järjestetty rakentamisturvallisuuden kehittämiseksi RATUKE -seminaareja niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin.

Rakennusteollisuus RT ry:n hallitus asetti kevään 2010 kokouksessaan jäsenkunnan tavoitteeksi nolla tapaturma vuonna 2020. RT:ssä on tehty puolivälin tarkastelu tavoitteiden toteutumisesta ja ollaan asettamassa tavoitteet seuraaville vuosille. Välitodistus jakoi yritykset A-, B- ja C-luokkaan. Väliarvioni on, että paras A-luokka saanee arvosanan 8+,  keskimääräinen perusjoukko eli B-luokka 7- ja heikoin C-luokka jää luokalle, kirjoittaa RT:n turvallisuusasiantuntija Reijo S. Lehtinen.

Lisää aiheesta.

Kategoria(t): Uutiset 2015 Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.